Näe revontulia Pyhällä

Näe revontulia Pyhällä
Pyhätunturin läheisyydestä löydät monta mainiota paikkaa katsella arktisella taivaalla tanssivia revontulia. Revontulia voit nähdä Lapissa selkeinä iltoina ja öinä alkusyksystä loppukevääseen. Parhaiten revontulet näkyvät ylhäällä tuntureilla, ja kaukana asutusten keinovaloista. Revontulien ihastelu kirkkaana talviyönä on maaginen ja unohtumaton kokemus, josta jokainen lapinmatkalainen haaveilee! Jos aikeenasi on metsästää revontulia Pyhällä, avuksesi tulevat Pyhän revontulisafarit, revontulikartat sekä puhelimeen ladattava revontulihälytysjärjestelmä.

Revontulisafarit Pyhällä ja Luostolla

Revontulisafarit vievät sinut eturivin maisemapaikoille etsimään revontulia Lapin öiseltä taivaalta. Safarilla kuljetaan kauas keskuksen valosaasteesta seuduille joissa yötaivaan tähdet loistavat kirkkaina ja mahdolliset revontulet näkyvät selkeästi. Revontulisafareita on erilaisia; voit jahdata taivaan tulia moottorikelkalla, lumikengillä, jalan tai sulien vesien aikaan vetten päällä kanootilla. Safarin aikana kuulet oppaaltasi tunnelmallisia tarinoita revontulista ja Lapin luonnosta ja pääset nauttimaan pimeän erämaan rikkumattomasta hiljaisuudesta.

  • Moottorikelkkasafareita järjestää Pyhä Safaris.
  • Parhaat kuvat ja ohjeistuksen revontulien kuvaamiseen saat valokuvaussafareilla. Kairankutsun valokuvausretken aikana matkataan autolla oppaiden ennakkoon valikoimille alueille joissa revontulia ilmenee usein. Bliss Adventures järjestää Pyhän ja Luoston alueella valokuvausretkiä joissa kuljetaan jalan ja opitaan revontulien kuvaamisen lisäksi valokuvaamisesta yöaikaan.
  • Kairankutsu järjestää myös lumikenkä- ja kanoottisafareita jotka johdattavat sinut turvallisesti vesiteitse tai hangilla kaukaisempiin paikkoihin joissa olosuhteet revontulien näkemiseen ovat optimaaliset.

Revontulihälytyssovellus ja kartat

Vaikka revontulet ovat arvaamaton valoilmiö, voi niiden esiintymistä ennustaa jonkin verran avaruusdataa ja säätä tarkkailemalla.Aurora Alert Realtimesivustolta näet viimeisimmät tiedot siitä, onko Pyhän tai Luoston seudulla nähtävissä revontulia. Sivulta löydät myös kartan johon on merkattu lähiseutujen parhaita paikkoja revontulien katseluun. Puhelimesi sovelluskaupasta löydät ilmaiset Aurora Alert Realtime -sovellukset, jotka ilmoittavat sinulle välittömästi, jos lähelläsi yötaivaalla voi havaita revontulia. Hae sovellus sovelluskaupasta joko hakusanoilla “Aurora Alerts Pyhä” tai “Aurora Alerts Luosto”. Sovellus toimii parhaiten puhelimesi datayhteydellä.

Arctic Academyn revontuliohjelmat

Arctic Academyn revontuliohjelma kertoo kaiken olennaisen revontulista, ja käsittelee ilmiötä sekä tieteen että kansanuskon ja tarujen kautta. Lisäksi ohjelman aikana kuulet revontulioppaan viimeisimmät tiedot vallitsevasta avaruussäästä ja ennusteen revontulien näkemiselle lähipäivinä. Audiovisuaalisen esityksen sisällön on luonut avaruusfyysikko Dos. Esa Turunen. Ohjelman voi varata vähintään 8 henkilön seurueelle. Lue lisää Arctic Academyn verkkosivuilta.