Pyhän ja Luoston koiravaljakkoajelut

Pyhän ja Luoston koiravaljakkoajelut
Koiravaljakkoajelu tuo vauhtia talviseen lomapäivään! Pyhä-Luoston alueella erimittaisia valjakkoseikkailuja tarjoaa kaksi huskyfarmia, Arctic Husky Farm sekä Luminenä Husky- ja Samojedifarmi.

Valjakkoajelu on varsin uniikki kokemus, sillä sen aikana pääset kokemaan tuhansia vuosia vanhan arktisen matkantekotavan sekä tutustumaan reippaisiin ja sosiaalisiin rekikoiriin. Kokeneen oppaan antaman ajo-ohjeistuksen jälkeen olet valmis ohjaamaan koiravaljakkosi kauniiden metsä- ja tunturimaisemien halki. Vauhdikkaasta kyydistä ja lumisista maisemista voi nauttia myös reessä istuen.

Huskyt ja samojedit ovat pohjoisina koirarotuina luontaisia valjakkokoiria. Rekikoirilta edellytetään sosiaalisuutta, sillä niiden tulee toimia valjakossa yhtenä joukkueena. Sosiaalisen ja vilkkaan luonteensa ansiosta rekikoirat tekevätkin vierailijoihin varmasti lähtemättömän vaikutuksen.

Muista varata valjakkosafarisi etukäteen.

Arctic Husky Farm

Arctic Husky Farmin tilalla asustelee noin 200 alaskanhuskyn ja kymmenen siperianhuskyn koirajoukko. Tila tarjoaa sekä muutaman tunnin päiväsafareita, että yön yli kestäviä pidempiä eräretkiä.

Päiväsafarien jälkeen vierailijat pääsevät tutustumaan lähemmin huskyihin, ottamaan valokuvia ja nauttimaan lämpimästä juotavasta nuotion äärelle, samalla kun oppaat kertovat tilan arjesta ja vetokoirien elämästä tarkemmin. Kesäisin vetokoiria voi tavata opastettujen tarhakierrosten aikana. Talvisin tarhakierrokset järjestetään aina valjakkoajelujen yhteydessä.

Arctic Husky Farm sijaitsee noin 10 minuutin ajomatkan päässä sekä Pyhältä että Luostolta. Luostolta tilalle pääsee halutessaan myös yhteiskuljetuksella.

Lue lisää ja katso varausohjeet Arctic Husky Farmin kotisivuilta: http://www.huskysafaris.com/fi/etusivu.php

Voit tehdä varauksesi myös suoraan täällä:

https://www.laplandsafaris.com/fi/aktiviteetit-lapissa/huskyajelut

Luostontie 1160, 98530 Pelkosenniemi
info@huskysafaris.com
+358 400 272 714

Luminenä Husky- ja Samojedifarmi

Noin kilometrin päässä Pyhän keskustasta sijaitseva Luminenä on yli 20 vuotta toiminnassa ollut perheyritys, joka järjestää erimittaisia, vierailijan tarpeisiin mukautuvia valjakkoajeluja. Tilalta löytyy 6 pörröistä samojedia sekä 12 alaskanhuskya. Suurin mahdollinen valjakkomäärä on siis kaksi valjakkoa.

Tavallisten retkisafarien lisäksi Luminenä tarjoaa erikoissafareita, jotka sisältävät rentouttavan meditaatiohetken luonnon helmassa nuotiotulen äärellä. Voit valita yhden valmiista safaripaketeista, tai suunnitella tilan henkilökunnan kanssa seurueellesi räätälöidyn koirasafarikokemuksen, joka saa ajatuksesi takuulla irti arjesta. Rekiajelun yhteydessä pääset myös tutustumaan lähemmin tilan alaskanhuskyihin ja samojedeihin ja kuulemaan tarinoita rekikoirien elämästä.

Luminenän farmilla voi käydä myös vierailemassa tutustumiskierroksella ennakkoon sovittuna ajankohtana.

Lue lisää ja varaa safari Luminenän kotisivuilta: https://www.luminena.fi/

Pyhätunturintie 1334, 98530 Pyhätunturi
luminenaholidayresort@gmail.com

+358(0)400636754