Geokätköily Pyhällä ja Luostolla

Geokätköily Pyhällä ja Luostolla

Geokätköily on jännittävä ulkoilmaharrastus, jossa etsitään maastoon tai kaupunkialueille piilotettuja kätköjä. Useimmiten geokätköt löytyvät GPS-paikannuksen ja annettujen koordinaattien avulla. Kätkön piilotuspaikasta on myös tapana antaa muita vihjeitä, kuten ”kätkö sijaitsee kiven alla” tai ”koivukelon juurella”. Kätköpaikasta löydät yleensä vesitiiviin säiliön, ja sen sisältä lokikirjan, johon voit kirjoittaa nimesi muiden kätkön löytäneiden joukkoon.

Pyhältä ja Luostolta löytyy kaukaisempia geokätköjä sekä taajama-alueille kätkettyjä lähikätköjä. Lähikätköily sopii etenkin perheille ja aloitteleville kätköilijöille, sillä kätköt ovat helposti saavutettavissa. GPS-paikannukseen voi käyttää esimerkiksi omaa puhelinta. Löydettyäsi kätkön, muista palauttaa säiliö samaan paikkaan seuraavia kätköilijöitä varten.Täältä löydät Pyhän ja Luoston lähikätkökartat vihjeineen.

Jos geokätköily kiinnostaa laajemmin, voit lukea ja jakaa kokemuksia lajin harrastajien suosimalla geocaching.com sivustolla.