Avantouintia ja savusaunomista Lapin maisemissa

Avantouintia ja savusaunomista Lapin maisemissa
Mikä olisikaan suomalaisempaa kuin löylyt perinteisessä savusaunassa ja pulahdus viileään avantoon Lapin idyllisissä maisemissa? Luostolla sijaitsevassa Karu Lodgessa pääset nauttimaan uniikista ja rentouttavasta saunakokemuksesta perinteisessä kelohonkaisessa savusaunassa. Pyhäjärven rannalta puolestaan löydät julkisen Kairosmajan savusaunan.

Savusauna eroaa tavallisesta saunasta lämmitystapansa vuoksi. Siinä missä tavallisen puusaunan lämmitystä voi jatkaa pitkin iltaa, on savusauna kertalämmitteinen. Savusaunan lämpö varautuu kiuaskiviin ja kehittyy hitaasti tarjoten saunojille täydellisen pehmeät löylyt. Savusaunalla on myös oma rentouttava ominaistuoksunsa. Koska savusaunan lämmitysprosessi on pitkäjänteisempi kuin tavallisen saunan, on savusaunavierailu varattava hyvissä ajoin. Varaa siis vierailusi vähintään muutama vuorokausi etukäteen.

Talviaikaan Karu Lodgen savusaunalta pääset myös avantoon. Avantouinti tehostaa verenkiertoa, lievittää selän, hartioiden ja niskojen lihaskipuja sekä virkistää kehoa ja mieltä. Savusaunan pehmeät löylyt ja vilvoittelun jälkeinen pulahdus avantoon onkin loistava yhdistelmä rentoutusta kaipaavalle! Elämyksen kruunaa maukas iltapalahetki Karu Lodgen kodikkaassa saunatuvassa.

Pyhältä Pyhäjärven rannalta löytyy julkinen Kairosmajan savusauna. Sauna on uimapukusauna naisten ja miesten erillisillä vuoroilla, ja se lämmitetään kesäaikana noin kerran viikossa. Savusaunan rannasta pääset myös virkistäytymään laituria pitkin Pyhäjärveen. Kairosmajalta löytyy myös tavallinen rantasauna, jossa on yleisvuoro päivittäin 15.00-17.00, ja keskiviikkoisin poikkeuksellisesti 15.00-19.00. Saunamaksu on 9€ (rantasauna) ja 10€ (savusauna). Saunatiloja voi varata myös ryhmän käyttöön. Huom! Pandemiatilanteen vuoksi Kairosmajan sauna ei toistaiseksi ole käytössä yleisille tai tilausvuoroille.


Karu Lodgen yhteystiedot:

0407453766

karu.lodge@gmail.com

Kairosmajan saunan yhteystiedot:

0207 681 730

kairosmaja@sana.fi