Tiedekeskus Arktikum

Tiedekeskus Arktikum
Rovaniemellä Ounasjoen kupeessa sijaitseva Arktikum on näyttävä Peräpohjolan ja Lapin luontoon ja kulttuuriin keskittyvä museo ja tiedekeskus. Vuonna 1992 perustettu keskus tarjoaa useita mielenkiintoisia näyttelyitä, joista osa on pysyviä, ja osa vaihtuu vuosittain.

Arktikumin pysyviin näyttelyihin lukeutuvat :

  • Suomi Jäämeren rannalla. Näyttely esittelee Suomelle vuosina 1920-1944 kuuluneen Petsamon alueen erityispiirteitä, historiaa, esineistöä ja arkistojen aarteita.
  • Muuttuva arktis. Näyttelyssäkerrotaan ajankohtaisesti siitä, miten ihmiset (erityisesti alkuperäiskansat) ja eläimet selviävät arktisilla alueilla, ja mitkä uudet haasteet koettelevat arktisten alueiden elämää tänä päivänä ja tulevaisuudessa.
  • Pohjoiset keinot. Näyttely kertoo kolmen eri alueen, Rovaniemen, Peräpohjolan ja Ylä-Lapin, historian vaiheista kiinnostavien henkilötarinoiden kautta.
  • Polar Opposites. Yhdeksän minuutin mittainen vaikuttava videoesitys Lapin luonnosta eri vuodenaikoina.

Arktikumiin voi varata myös maksullisen opastetun näyttelykierroksen.

Tiedekeskus Arktikumissa on myös Arktikum Café kahvila (suljettu toistaiseksi koronaviruspandemian vuoksi) sekä paikallisia käsitöitä ja design-tuotteita myyvä Arktikum Kauppa. Keskuksen vieressä sijaitsee myös Metsähallituksen metsäteemainen Tiedekeskus Pilke. (cross link tiedekeskus pilke -sivulle)

Arktikumiin pääsee sisään museokortilla. Yksittäiset liput Arktikumiin maksavat aikuisilta 15€, eläkeläisiltä, työttömiltä ja opiskelijoilta 9€ ja 7-15 vuotiailta lapsilta 5€. Alle kouluikäiset lapset pääsevät näyttelyihin veloituksetta. Saatavilla on myös perhelippu. Arktikum on auki tiistaista perjantaihin klo 10.00-17.00 ja viikonloppuisin klo 10.00-16.00.

Osoite:

Pohjoisranta 4

96200 Rovaniemi

arktikum.fi

+358 16 322 3260

info@arktikum.fi