Ranuan eläinpuisto

Ranuan eläinpuisto
Ranuan eläinpuisto on Suomen pohjoisin eläinpuisto. Puisto on auki vuoden jokaisena päivänä, ja tarjolla oleva ohjelma vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Puistossa pääset tarkkailemaan lähietäisyydeltä miten pohjoisen eläinlajit sopeutuvat eri vuodenaikoihin. Kevät on monien lajien lisääntymisaikaa, ja ne ovat vilkkaimmillaan päivien pidetessä. Kesällä vierailijat pääsevät tervehtimään myös kotieläinpuiston asukkeja. Syksyllä kauniin ruskan aikaan eläimet alkavat valmistautua talveen, ja talvella muutamien lajien nukkuessa talviunta puiston arktiset eläimet viihtyvät lumisissa maisemissa upeissa talviturkeissaan.

Ranuan eläinpuistossa asustaa noin 50 eri eläinlajia ja 200 eläinyksilöä niille ominaisissa, luonnonmukaisissa ympäristöissä. Ranualla asuvat Suomen ainoat jääkarhut, Venus ja Nord. Puiston arktisiin eläinlajeihin kuuluvat myös muun muassa ilves, hirvi, ruskeakarhu, naali, susi ja myskihärkä. Eläimiin pääset tutustumaan halutessasi myös maksullisen opastetun kierroksen muodossa. Ranuan eläinpuisto kuuluu eurooppalaisten eläintarhojen yhteisöön EAZA:n. jonka tehtävänä on ylläpitää uhanalaisten eläinlajien populaatioiden hyvinvointia ja monimuotoisuutta. Lisäksi Ranuan eläinpuisto toimii vahingoittuneiden villieläinten hoitolana.

Ranuan eläinpuisto sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä. Puisto on auki joka päivä klo 10.00–16.00 ja kesäsesonkina 10.00-18.00. Liput on edullisinta ostaa puistonverkkokaupasta.

Yhteystiedot:

Rovaniementie 29

97700 Ranua

040 517 7436

ranuan.zoo@ranuazoo.com

https://www.ranuazoo.com/