Melontaretket Pyhäjoella

Melontaretket Pyhäjoella
Melontaretket ovat rentouttava tapa tutustua Lapin luontoon niin kevään, kesän kuin ruskankin aikaan. Anna virran viedä ja nauti pohjoisen luonnon hiljaisuudesta! Pyhä-Luostolla melontaretkelle voi mennä joko Pyhäjoella tai Kitisen sivujoella. Voit vuokrata kanootin omatoimiretkeä varten tai osallistua opastetulle kanoottiretkelle.

Noin 13 kilometrin mittaisella Pyhäjoella maisemat vaihtelevat korpimetsistä vahoihin niittyihin. Matka on aloittelijaystävällinen, ja sen aikana on sekä rauhallisia suvantokohtia että nopeammin virtaavia jaksoja. Joen varrella vastaan tulee myös melojia varten pystytetty kota, jossa voi pitää evästauon.

Opastettu kanoottiretki Pyhäjoelle tai Pyhäjärvelle

Opastetuilla melontaretkillä opas kertoo kanootin ohjaamisesta ja opettaa oikeaoppisen melontatekniikan. Tämän jälkeen on aika lähteä matkaan ja kuulla oppaalta mielenkiintoisia tarinoita alueen luonnosta.

Pyhäjärven kylässä sijaitsevaLucky Ranch -tila järjestää kanoottiretkiä sekä Pyhäjoelle että seudun järvimaisemiin. Tilalta voit myös vuokrata kanootin omatoimista melomista varten.

Kairankutsu järjestää myös erilaisia melontaretkiä niin kanooteilla kuin kajakeillakin. Kanootti on 2-3 paikkainen avonainen alus, pienempää kajakkia puolestaan ohjataan yksin. Omana erikoisuutenaan Kairankutsu järjestää yöttömän yön sekä revontuli kanotointeja, joissa melotaan ilta-aikaan ihaillen vuodenajasta riippuen joko revontulia tai keskiyön aurinkoa. Myös Kairankutsu vuokraa kanootteja sekä kajakkeja omatoimiretkiä varten.

Veneillen pääset myös hyville kala-apajille. Lue lisää kalastuksesta Pyhällä täältä. (Cross link kalastussivulle)