Kulttuuritalo Korundi

Kulttuuritalo Korundi
Vanhan postiautovarikon tiloihin vuonna 2011 avattu Kulttuuritalo Korundi toimii sekä Rovaniemen taidemuseon että Lapin kamariorkesterin kotina. Korundin tilat ovat ainutlaatuiset, sillä rakennus on yksi harvoista toisesta maailmansodasta selvinneistä rakennuksista Rovaniemellä. Korundissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten taidenäyttelyitä, konsertteja sekä klubi-iltoja.

Korundi tarkoittaa mineraalia, jota tavataan usein Lapin kultahuuhtomoissa. Korundi tunnetaankin myös nimellä Lapin tähti. Jalokivistä korundien ryhmään kuuluvat esimerkiksi rubiinit ja safiirit.Rovaniemen taidemuseo


Rovaniemen taidemuseo syntyi vuonna 1986 kun Jenny ja Antti Wihurin rahasto lahjoitti taidekokoelmansa Rovaniemen kaupungille. Noin 500 teoksen suuruinen kokoelma on saanut sittemmin jatkoa, ja nykyisin taidemuseosta löytyy alkuperäisen kokoelman lisäksi 1500 teoksen laajuinen kokoelma taidetta eri aikakausilta ja eri tekniikoilla toteutettuna. Voit tutustua taidemuseon tämänhetkisiin näyttelyihin täältä. Näyttelyt ovat avoinna tiistaista perjantaihin klo 11-18, ja viikonloppuisin klo 11-16. Taidemuseoon pääsee sisään museokortilla. Pääsymaksu 10/8/6€.

Lapin kamariorkesteri


Vuonna 1972 perustettu Lapin kamariorkesteri, eli Rovaniemen kaupunginorkesteri, on koko EU-alueen pohjoisin ammattikamariorkesteri. Orkesteri on esiintynyt ympäri Suomea ja myös maailmaa. Konserttien lisäksi orkesterin soittoa pääsee seuraamaan yleisölle avoimissa kenraaliharjoituksissa. Klassisen musiikin ohella Lapin kamariorkesterin taitavat soittajat tarttuvat mielellään myös muihin genreihin, kuten jazziin tai maailmanmusiikkiin. Orkesterin taiteellisena johtajana toimii John Storgårds.Muut palvelut


Kulttuuritalo Korundin tiloista löydät myös Korundi Kitchen & Cafén, jossa toimii lounasravintola sekä viihtyisä taidekahvila. Lounasbuffet on auki arkisin klo 11-14. Kahvila palvelee maanantaisin klo 11-14 ja tiistaista perjantaihin klo 11-16.


Korundi Shop myy paikallista designia ja taidetta. Shopista voit ostaa myös lahjakortteja Korundin näyttelyihin sekä konsertteihin.


Osoite:

Lapinkävijäntie 4

96100 Rovaniemi


016-322 2822

info@korundi.fi

korundi.fi