Jääkiipeily Pyhän Tajukankaalla

Jääkiipeily Pyhän Tajukankaalla
Pyhän Tajukankaalla sijaitsee upea 30 metriä korkea vesiputous joka muodostaa talvella jäätyessään komean jääkiipeilyradan. Jäisen seinämän huipulla pääset ihailemaan kauniita tunturimaisemia. Tajukankaan jääkiipeilyrata on parhaimmillaan illalla hämärän laskeuduttua, jolloin rata valaistaan kauniisti revontulimaiseen väriloistoon.

Jääkiipeilyvarustukseen kuuluvat valjaat, jalkoihin kiinnitettävät karhunkynsimäiset jääraudat sekä käsissä pidettävät jäähakut, joiden avulla jääseinämää kavutaan ylöspäin. Jääkiipeily ei vaadi aikaisempaa kiipeilykokemusta, vaan on turvallinen ja reipas ulkoilma-aktiviteetti myös aloitteleville kiipeilijöille.

Tajukankaan jääkiipeilyradalle retkiä järjestää Bliss Adventure. Retkiä on eri tasoisia niin lapsille, vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin kiipeilijöille. Retket ovat tarjolla talviaikaan jäätilanteen mukaan. Kun yksi kiipeilijä valloittaa korkeaa vesiputousta, saavat vuoroaan odottavat seurueen jäsenet lämmitellä putouksen juurella sijaitsevan laavun tulen äärellä.

Bliss Adventure järjestää kiipeilynnälkäisille myös koko päivän mittaisia retkiä Posion Korouomaan. Korouoman rotkolaakson jylhät jäätyneet vesiputoukset kohoavat parhaimmillaan jopa 60 metrin korkeuteen, ja patikkamatka luonnonsuojelualueella sijaitsevaan syvään laaksoon saa sykkeen kohoamaan jo ennen kiipeilyn aloittamista. Retki kestää aamusta iltaan, Pyhältä n. klo 7.30-20.00.

Lue lisää jääkiipeilystä ja varaa retkesi Bliss Adventuren sivuilta.