Asiakkuusvaihtoehdot

Asiakkuusvaihtoehdot

Voit vuokrata mökkisi Valkea Homesille kahdella erilaisella vuokrausmallilla. Kummassakin mallissa Valkea Homes hoitaa kaiken varauksiin, vuokraamiseen, avainten luovutukseen, siivoukseen, huoltoon, peruutuksiin, vakuutuksiin ja Sinun voittojesi tilityksiin liittyvät asiat.

Kummassakin mallissa voimme sopia mökin omasta käytöstä tapauskohtaisesti ja joustavasti.

VAIHTOEHTO 1: Kiinteä kuukausivuokra

Vuokraat mökkisi meille kiinteään kuukausihintaan. Valkea Homes maksaa sinulle kiinteän kuukausivuokran mökistäsi tai huoneistostasi riippumatta siitä, miten paljon asiakkaita kohteessa käy.

Tämä vaihtoehto on toimivin mökinomistajille, jotka eivät käytä mökkiään lainkaan tai käyttävät sitä hyvin vähän. Sinun tarvitsee vain tehdä vuokrasopimus ja kerätä vuokratuotto itsellesi.

Tämä vaihtoehto sopii tasaista ja varmaa vuokratuottoa haluavalle omistajalle. Vuokra määritellään sopimuksessa tapauskohtaisesti mökin sijainnin, kunnon, koon ja varustelun perusteella. Valkea Homes tilittää kiinteän kuukausivuokran tilillesi kaksi kertaa vuodessa.

Sinun ei tarvitse oikeasti tehdä mitään muuta. Sopimuksissa on 12 kuukauden irtisanomisaika omistajan ja 12 kuukauden irtisanomisaika Valkea Homesin puolelta. Sopimuksen voi irtisanoa nopeamminkin, mutta siinä tapauksessa mökin omistajan tulee kunnioittaa jo sovittuja varauksia (joita voidaan tehdä 12 kk etukäteen).

Vuokra voidaan maksaa myös etukäteen, jolloin se on 5% pienempi.

TUOTTOESIMERKKI: Saunalla varustettu kahden huoneen mökki Pyhätunturin Perhehissien vieressä täysin varustellulla keittiöllä, esim: meidän vuokraamamme Pyhäkoti Naali. Valkea Homes maksaa sinulle ympäri vuoden vuokraa 500 € kuukaudessa, yhteensä 6 000 € vuodessa. Summa tilitetään kahdessa erässä, halutessanne etukäteen.

ELÄVÄ ESIMERKKI 1:

Matti on perinyt mökin Pyhätunturin juurelta. Hänen muu perheensä on aina harrastanut laskettelua intohimoisesti. Mattia ei kuitenkaan lumen ilot tai tunturin taika paljoa liikuta ja hän on itse kiinnostunut enemmän laitesukelluksesta. Matti pohtii mökkinsä myymistä. Myynnistä saadut rahat kuitenkin loppuisivat melko nopeasti ja sen tuottosuhde olisi vuokraamista selkeästi huonompi. Lisäksi myynti aiheuttaisi paljon ylimääräistä vaivaa, se kestäisi kauan ja olisi muutenkin vaikeaa. Matti haluaisikin mökistään tasaista tuottoa, jolla hän voi rahoittaa laitesukellusharrastustaan pitkällä tähtäimellä. Matin mökki oli aikaisemmin perinteisellä mökinvälittäjällä, mutta tuotto oli kehno. Matti ottaa yhteyttä Valkea Homesiin ja tekee sopimuksen kiinteästä kuukausivuokrasta. Matti saa kuukaudessa 500 euroa vuoden jokaiselta kuukaudelta ja lentää vuokratuottonsa turvin kerran talvessa kaamosta pakoon Seychelleille sukeltamaan.

VAIHTOEHTO 2: Voitonjako

Saat mökistäsi tai huoneistostasi tuottoon perustuvan osuuden sen mukaan, miten paljon mökkiä on vuokrattu. Valkea Homes vuokraa kohdettasi matkustajille ja sinä mökin omistajana saat tietyn prosentin tuotoista kaikkien kulujen jälkeen. Prosentti määritellään tapauskohtaisesti ja riippuu mm. siitä missä kunnossa mökki on, millaisella sijainnilla se on jne. Tämä vaihtoehto sopii parhaiten niille, jotka haluavat mahdollisuuden korkeampaan vuokratuottoon ja ovat valmiita ottamaan hieman enemmän riskiä.

TUOTTOESIMERKKI: Saunalla varustettu kahden huoneen mökki Pyhätunturin Perhehissien vieressä täysin varustellulla keittiöllä ja paljumahdollisuudella. Yökohtainen hinnoittelu perustuu tarkkaan analyysiin siitä, mikä on kysyntä juuri tiettynä ajankohtana. Valkea Homes laskuttaa lomailijoita 80-170€ per yö per henkilö riippuen sesongista ja kysynnästä. Tämä hinnoittelu maksimoi voittosi. Esimerkiksi etelän hiihtolomaviikolla 8 hinta on korkeampi, kuin huhtikuun lopussa. Kertynyt summa kulujen jälkeen tilitetään kahdessa erässä vuoden aikana. 

ELÄVÄ ESIMERKKI 2:

Petrillä ja Liisalla on kaksi lasta ja mökki Luoston hissien vieressä. He pitävät laskettelusta ja patikoinnista, mutta työkiireiden vuoksi heidän mökkinsä on suurimman osan vuodesta tyhjillään ja aiheuttaa lähinnä kuluja. Viime vuonna ennennäkemättömän runsaat lumisateet painoivat katonrajassa olevan rännin mutkalle. Toissa vuonna taas putket jäätyivät niin pahasti, että paikalle piti kutsua putkimies, jonka lähettämä lasku ei ollut aivan pieni.

Petri ja Liisa pitkään ovat pohtineet mökin vuokraamista muille, mutta haluaisivat edelleen viettää hiihtolomaviikot lasten kanssa rinteessä ja kesäisin viikon romanttisen rinnepatikointiretken kahdestaan lasten ollessa isovanhempien hoidossa. Mökki oli aiemmin perinteisellä paikallisen mökkivuokraajan listoilla, mutta tuotto oli melko pieni ja lisäksi he joutuivat säätämään melko paljon.

He huomaavat Valkea Homesin tarjoavan hyvää palvelua ja tasaista vuokratuottoa vuoden ympäri siten, että mökin saisi kuitenkin omaan käyttöön kahtena viikkona vuodesta. He ottavat yhteyttä ja tekevät voitonjakosopimuksen Valkea Homesin kanssa. He merkitsevät aina vuoden alussa varauskalenteriin omat viikkonsa. Muilta viikoilta Valkea Homes vuokraa mökkiä muille ja tilittää voitot kerran kuukaudessa Petrille ja Liisalle. Voittojen turvin koko perhe matkustaa vielä syyslomalla etelään kylmää pakoon.

Älä aikaile vaan ota heti yhteyttä info@pyhakoti.fi.

Laitetaan yhdessä mökkisi tuottamaan!